1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

A babákat és a mamákat köszöntötték

Kedves szavakkal és virággal is köszöntötték a babákat és anyukájukat a szentkirályi művelődési házban, szerdán délelőtt, és elbúcsúztatták Gergely Attilánét, a ház mindenesét.

 

Tizenkét évvel ezelőtt alakult a baba-mama klub a településen. Minden héten, szerdán délelőtt tíz órára várták azokat a kisgyermekes anyukákat, akik szerettek volna eltölteni egymással egy-két órát. Az első babák már kijárták az általános iskolát. A mostani összejövetel rendhagyó volt, mert elbúcsúztatták Gergely Attilánét, aki annyi mindenben segített az anyukáknak, és amint elhangzott, mindig ő tőle lehetett leghamarabb megtudni azt, hogy kivár babát. Marikát ajándékkal köszöntötték az anyukák, aki nem tudta visszatartani könnyeit. Munkáját befejezte a művelődési házban, nyugdíjba vonul.

A programban először Kutasi András általános iskolás mondott verset, majd az óvodások mutatták be műsorukat. Szabó Gellért polgármester is köszöntötte az anyukákat. Megosztott egy statisztikai adatot a jelenlévőkkel. Az eltartott időseknek, a már 64 évüket betöltöttek aránya, a környék településeihez képest a legjobb, nem éri el a 21 százalékot. Ezzel szemben a másik eltartotti ráta, a tizennégy évüket még be nem töltöttek aránya, a település összes lakosságán belül az aktív, 14-től 64 évig terjedő lakosság számát figyelembe véve, alig több mint 21 százalék. Ennél rosszabb arány csak Tiszakécskén van. Ezt a mutatói számot Lakitelek vezeti, több mint 24 százalékkal. Ennyi a 14 év alattiak száma, az aktív népességre vetítve. Kiemelte a településvezető azt is, hogy a mai szülők vállán nyugszik az a jövő, az a távlat, amit a falu közösségének szánnak. Nincs az a teher, amit egy szerető anyai szív el nem bírna, tette hozzá és szeretett teljes életet kívánt mindenkinek! Az óvodások valamennyi jelenlévő anyukának egy cserép virágot adtak át.