1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Igazságos pontosztozkodás született

A Merkantil Bank Liga NB: II-es labdarúgó bajnokság második fordulójában a Tiszakécskei LC a Nyíregyháza Spartacus FC-t fogadta. Az első fordulóban mind a két csapat győzött, így izgalmas mérkőzésre volt kilátás.

 

A két csapat eddig tizenhat alkalommal találkozott egymással, amiből nyolc tiszakécskei győzelem született, öt alkalommal a nyíregyháziak szerezték meg a három pontot, három alkalommal pedig nem bírtak egymással a csapatok. Legutóbb az előző bajnokságban találkoztak egymással a két klub játékosai, akkor Balmazújvárosban - ami a nyíregyháziak hazai pályája, amíg nincs készen a stadionjuk - 1-2-es tiszakécskei siker született. A hazai szurkolók azt szerették volna, hogy a mostani találkozón is a kedvenceik jöjjenek le győztesként a pályáról.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, mert már az 5. percben Nagy Dominik kapásból alig lőtt fölé. Két perccel később azonban már nem, csak a kaput találta el, hanem a labda is a hálóba jutott. Novák középről baloldalra rúgta a labdát Nagy Dominiknek, aki egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot 0-1. Még negyedóra sem tel el a mérkőzésből, amikor ismét Nagy Dominik lövését kellett hárítania Prokopnak. A 25. percben ki más, mint Nagy Dominik szerzett labdát középen, majd a kapura tört vele, de a lövésébe az utolsó pillanatban becsúszott Csáki, akinek a lábáról a szögletre pattant a labda. A 34. percben Torvund közeli lövését hárította a nyíregyházi hálóőr. Három perccel később Balázs Benjamin előtt adódott lehetőség a tizenhatoson belül, de a lövése gyenge volt, így nem okozott gondot Fejérnek. Az első játékrész végén Erdeit állon ütötték, ami miatt a szünetben le kellett cserélni. A csapat orvosa szerint a kórházban fogják megvizsgálni.

Az 57. percben egyenlített a Tiszakécske. Márkus a hosszúra átívelte a labdát, ahol Bencze Márk fejjel Torvundhoz továbbította, aki a hosszú sarokba lőtt 1-1. A második félidőben nagy küzdelem folyt a pályán. Mind a két fél szerette volna megszerezni a győzelmet, de a védőknek minden alkalommal sikerült ezt megakadályozni. A 87. percben egy baloldali beadás után Gresó teljesen üresen kapta a labdát a tizenhatoson belül, de a fejese nem találta el a kaput. A hosszabbítás utolsó percében Cipf végzett el baloldalról, 18 méterről szabadrúgást, de túlságosan megemelte a labdát és az a kapu fölött hagyta el a játékteret.

Jól kezdett a Nyíregyháza, mert már a mérkőzés elején vezetést szerzett. A félidő közepétől kiegyenlítetté vált a játék, majd a második félidő elején egy gyors támadás után egyenlített a Tiszakécske. A találkozó hajrájában több helyzete is volt mind a két csapatnak, de gól már nem született, így igazságos eredmény született. A találkozó végén a nézők megtapsolták a csapatot, amire már régen volt példa.

- Keressük az okát annak, hogy miért kezdjük kriminálisan a találkozók elejét. Jó ütemű mérkőzést játszottunk meg voltak a lehetőségeink, már az első félidőben is, de akkor még nem jött össze a gól. A második játékrészben azonban már sikerült a hálóba találnunk, onnantól kezdve pedig nyílt lett a mérkőzés. Mind a két csapat lábában meg volt az, hogy maga javára fordítsa a találkozót, de ez egyiknek sem sikerült. Igazságos pontosztozkodás született, értékelte a mérkőzést Vas László.

- Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült érvényesíteni az akaratunkat az elején, és a vezetést is megszereztük. Akkor lettem volna elégedett, ha megrúgjuk a második gólunkat is. A második félidőben is meg voltak a lehetőségeink, de a Tiszakécske nagy erőket mozgósított, hogy megszerezze a három pontot, igaz, nekünk is voltak lehetőségeink. Azon fogunk dolgozni, hogy a helyzeteink bemenjenek, mert akkor a mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, nyilatkozta Tímár Krisztián.

Tiszakécskei LC-Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-1)

Tiszakécske, 500 néző, vezette: Farkas Tibor (Nagy Viktor, Baghy Csaba).

Tiszakécske: Prokop - Máté, Csáki, Fodor, Balázs B., Erdei (Szekér, a szünetben), Kocsis D., Bencze M. (Bekker 75.), Márkus A. (Cipf 65.), Torvund (Gyurján 82.), Zamostny (Horváth Z. 75.). Vezetőedző: Vas László

Nyíregyháza: Fejér - Farkas B., Rjaskó, Baki, Nagy B., Toma, Kesztyűs (Tamás 90.), Géresi (Gresó 58.), Nagy D., Herjeczki (Pataki 78.), Novák (Ramos 58.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerző: Torvund az 57. illetve Novák D. a 7. percben.