1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Tíz emberrel is pontot szerzett a Hírös-Ép Tiszakécskén

Nem mindennapi élményben volt részül azoknak a szurkolóknak, akik ellátogattak a Tiszakécske II-SC Hírös-Ép Egyesület vármegyei első osztályú labdarúgó mérkőzésre. Csak azt sajnálhatták, hogy gólokat nem láttak.

 

Szokatlan időben, a városi sportcentrum centerpályáján villanyfénynél rendezték meg a találkozót pénteken este. Talán ezért is voltak többen, mint egy átlagos vármegyei első osztályú mérkőzésen szoktak lenni. Az már a mérkőzés elején feltűnt, hogy a vendégeknél több olyan játékos is kezdett, akik nem olyan régen még Tiszakécskén rúgták a labdát. Így Farkas András, Gréczi Gábor és Puskás Zoltán. A hazaiaknál mindössze egy visszajátszó játékos volt az NB II-es csapatból a sérüléséből lassan felépülő Pongrácz Viktor, aki ezúttal arcvédőt is használt.

A találkozó azzal kezdődött, hogy kóstolgatták egymást a csapatok. Próbáltak rést találni a másik játékában, de nem sikerült. Mind két csapat a kontrákra épített. A 34. percben bal oldali beadás után Káli alig fejelt a kapu mellé. Egy perccel később Nna Nnat a játékvezető második sárga lapja után kiállította. A tíz emberre fogyatkozott vendégek ezt követően szorosan beálltak kapujuk elé védekezni, de nem mondtak le a támadásokról sem. A 40. percben Káli labdáját Pongrácz, mint egy öt méterről Farkas Gasztonyba lőtte.

A második játékrész is tiszakécskei helyzetekkel folytatódott. A 47. percben Szabó László keresztlabdáját Oláh Máté elcsúszva lőtte a bal sarok mellé. Öt perccel később megismétlődött a jelenet, csak mások voltak a főszereplők. Szabó Dávid keresztlabdáját Lovas Zsombor alig lőtte a jobb sarok mellé. A 80. percben István László szabadrúgását Lovas Zsombor a kapufára fejelte. Egyre jobban kijött a fáradság a vendégek játékában, a Tiszakécske szinte egy kapura játszott. A 88. percben például tűzijátékot teremtettek a kecskemétiek kapuja előtt. Három alkalommal is a kapuba találhattak volna, de a védők önfeláldozóan belevették magukat a labdába. Az egyik helyi szurkoló meg is jegyezte: ki fog itt gólt lőni a feketék közül (ilyen színű mezben játszottak a hazaiak). Aztán ahogyan az lenni szokott a Hírös-Ép a 94. percben eldönthette volna a mérkőzés sorsát. Horváth Zalán remek labdát kapott a jobb oldalon, vezette vagy húsz métert, már bent járt a tizenhatoson belül, és csak Czakóval állt szemben, amikor durván a kapu mellé lőtt.

A játék összképe alapján a Tiszakécske közelebb állt a győzelemhez. Rengeteg helyzetet kidolgoztak, de az utolsó pillanatban mindig közbejött valami. A Hírös-Ép, a hosszabbítással együtt, egy órán keresztül emberhátrányban játszott, és remekül oldották meg a védekezésüket. A mérkőzés végén már csak az eredmény tartására törekedtek, ami sikerült is neki, így egy ponttal távoztak a Tisza-partjáról. A közönség minden valószínűség szerint jól szórakozott, bár a gólokat hiányolhatta.

Tiszakécske II-SC Hírös-ÉP Egyesület 0-0

Tiszakécske, vezette: Ézsiás Gábor (Viskovics László Richárd, Czombos Zoltán).

Tiszakécske: Czakó - István L. (Oberna 93.), Oláh M., Szabó D., Klemenc, Káli, Pongrácz (Szabó G. 70.), Tóth M., Tóth K. (Pásztor 61.), Szabó L., Lovas Zs. (Albert D. 82.). Technikai vezető: Bagi Gábor.

Hírös-ÉP: Farkas G. - Szász, Palatinus (Rákóczi 88.), Farkas A., Miskolczi (Nagy Sz. 83.), Balog (Nemesvári 77.), Patvaros, Puskás (Pék 80.), Gréczi (Sáfrány 92.), Horváth Z., Nna Nna. Vezetőedző: Nagy Krisztián

Sárga lap: Tóth M. 31., Tóth K. 57., Szabó D. 59., Szabó L. 95. illetve Szász 54., Nagy Sz. 87., Nemesvári 91., Piros lap: Nna Nna 35.