1. 2024.04.28. vasárnap, Valéria
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Kiütéses győzelmet aratott a Kécske a Félegyháza felett

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában Tiszakécskére látogatott a Kiskunfélegyháza. A találkozó előtt a vendégek az ötödik, míg a hazaiak a tizennegyedik helyen álltak a tabellán, igaz ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

 

Ezúttal nem a kettes, hanem a műfüvespályán rendezték a találkozót. Jól kezdte a mérkőzést a Tiszakécske, mert már a 9. percben Szabó Dávid bal oldali beadására jókor érkezett középen Tóth Kristóf, aki a jobb alsó sarokba lőtt 1-0. Bő negyedóra telt el a mérkőzésből amikor jobb oldali szabadrúgás után Oláh Máté fejelt kapura. Nagy Szabolcsról kipattant a labda, pontosan Szabó Dávid elé, aki a kapuba fejelt 2-0. Még fél óra sem telt el a mérkőzésből, amikor Lovas Zsombor, mintegy húsz méterről a kaputól lövésre szánta el magát. A labda Nagy Szabolcs kezét érintve jutott a hálóba 3-0. A 40. percben Erős Gergő jobb oldali lapos lövését szögletre ütötte Baráth Bence. Az első játékrész utolsó percében Tóth Marcell a tizenhatoson belül felvágta Oroszit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest maga a sértett végezte el, és a jobbra mozduló Baráth mellett a bal alsó sarokba lőtt 3-1. Ezzel még nem ért véget az első félidőben a gólok száma. A hosszabbításban ugyanis Szabó Dávid középre rúgta a labdát, amit Káli kapott meg (tegyük hozzá les helyzetből, de a partjelző nem intett), és a kapu közepébe lőtt 4-1.

A második játékrészben egy teljesen más félegyházi csapat jött ki a pályára. A játékosokon látszott az akarat. Ez abban is megnyilvánult, hogy erőteljesebben támadtak, mint az első félidőben. A 60. percben Kurgyis Kevin lövését lábbal kellett védenie Baráthnak. Hiába támadott többet ebben az időszakban a Félegyháza, gólt nem sikerült elérnie. Nem úgy a Tiszakécskének. A 68. percben egy előrevágott labdát Lovas Zsombor kapott középen, aki egy csel után a jobb alsó sarokba lőtt 5-1. A 81. percben egy laposan előre lőtt labdába Klemenc jól tette bele a lábát, ahonnan a kapuba került 6-1. És ezzel még nem ért véget a gólok száma. Azt mondják, hogy a szegény embert az ág is húzza. Na ez ebben az esetben is igaz volt, ugyanis Tóth Kristóf jobb oldali beadásába rosszul ért bele Szűcs Dominik, és testéről a saját kapujába pattant a labda 7-1.

Aki látta a mérkőzést az tudja, hogy a játék képe alapján, nem volt ekkora különbség a két csapat között, de az kétségtelen, hogy ezen a találkozón a Tiszakécske jobb volt.

Tiszakécskei LC II-Kiskunfélegyháza 7-1 (4-1)

Tiszakécske, vezette: Baranyai Dávid Milán (Csákó Patrik, Balogh Bence).

Tiszakécske: Baráth - Szabó D. (Pásztor 68.), Oberna, Klemenc (Szabó G. 82.), Káli (István L. 68.), Németh G. Lovas A., Tóth M. (Varga N. 84.), Tóth K., Lovas Zs. (Ondó 77.). Technikai vezető: Bagi Gábor

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. - Nagy D. (Kurgyis 46.), Vén, Szűcs, Magony, Erős, Budai (Huszka 46.), Oroszi, Ábel (Szabó P. 66.), Kanyó (Molnár 46.), Urbán (Kőrös 21.). Vezetőedző: Némedi Norbert

Gólszerző: Tóth K. 9., Szabó D. 17., Lovas Zs. 29., 68., Káli 47., Klemenc 81. Szűcs (öngól) 86., illetve Oroszi 45.

Sárga lap: Németh 37., illetve Magony 32.