1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Nem sikerült pontot rabolni a Tiszakécskének a listavezetőtől

Két hónap pihenő után újra hadrendbe állt a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A játékot szeretők már nagyon várták, hogy újra pattogjon a labda a zöld füvön. A Tiszakécskei LC gárdája a Nyíregyházi Spartacus FC ideiglenes otthonába, Balmazújvárosba utazott, az első idei bajnoki mérkőzésre.

A listavezető Nyíregyháza bizakodva várta a tavaszi folytatást. Tímár Krisztián vezetőedző fontosnak tartotta a tiszakécskei első idei bajnoki mérkőzést, mivel szerették volna jól kezdeni a tavaszi szezont, és begyűjteni a három pontot. Amint azt nyilatkozta, nagy mozgás nem volt a keretükben, és a felkészülésük is jól sikerült. Természetesen feltérképezték az új vezetőedzővel készülő Tiszakécskét, információkat gyűjtöttek az új keretről, és próbáltak felkészülni az első 2024-es bajnoki ellenfelükből.

A tiszakécskeiek háza táján több változás is történt, legfőképpen a vezetőedző személyében. Kis Károly vezetőedző irányítja a gárdát és több új játékos is érkezett. A tabellán elfoglalt helyük miatt a hazaiaknak állt a zászló, de Tisza-parti kisváros csapatának nem titkolt szándéka az volt, hogy pontot, esetleg pontokat szerezzenek.

Az első igazi helyzet a vendégek előtt adódott, a második percben, amikor is Kocsis Dominik lövése egy védőről szögletre pattant. Ezt követően Viczián is kísérletezett, de ő sem tudott a hálóba találni. Azután a Nyíregyháza átvette az irányítást, amit a szögletek száma is jelzett, mert húsz perc elteltével négyet is rúgott a hazai csapat. A 25. percben Kovácsréti bal oldalról leadott lövést ütötte ki Prokop, a labda Gengeliczkihez került, az ő lövését viszont könnyedén hárította a tiszakécskei kapus. A 34. percben Kovácsréti 18 méterről a jobb oldalról végzett el szabadrúgást. Prokop ugyan lábbal hárította a rövid sarokra tartó labdát, de a partjelző szerint már a gólvonalon túlról tudta csak kirúgni, így a játékvezető érvényesnek ítélte a találaltot 1-0. Az eset után a tiszakécskei kispadról reklamált Balogh Pál asszisztens edző, amiért a játékvezető piroslapot mutatott fel neki. A 40. percben Gengeliczki jó indítása után Viczián rosszul számolta ki a labda ívét, alászaladt, így könnyedén került Géresihez, aki ziccerhelyzetbe került és Prokop felett a hálóba lőtt 2-0.

A szünetben négy cserét hajtott végre Kis Károly vezetőedző a lendületesebb és eredményesebb játék érdekében. Úgy tűnt, hogy ez jó döntés volt, mert a második félidő elején először Lehoczky, majd pedig Zamostny lövését hárította a nyíregyházi hálóőr. Az 51. percben Kovácsréti remekül csípett el egy labdát a tiszakécskeiek térfelén, minden védőt kicselezett, még Prokoppon is túljutott, de a labda kigurult az alapvonalon túlra. Az 55. percben Myki hagyott ki hatalmas helyzetet, mert a tizenegyes pontnál nem jól találta el a labdát. Négy perccel később Bertus jobb oldali szöglete után átkerült a labda a hosszú oldalra, de Szőr csak az oldalhálóba tudott fejelni. A 62. percben Kovácsréti bal oldali beadását Géresi kapásból a kapu fölé vágta. Egy óra elteltével a Nyíregyháza biztonsági játékot folytatott. Már nem olyan nagy lendülettel támadtak, de a kontráik veszélyesek voltak. A 79. percben Lehoczky jól csavarta kapura a labdát tizenkilenc méterről, de Dala ki tudta ütni a jobb alsó sarokba tartó játékszert. A 84. percben Novák Csanád előtt adódott helyzet, de egy védőbe lőtte a labdát. A 91. percben ismét Novák lőtt, de bombáját ki tudta ütni Prokop.

Az idei első tavaszi bajnoki mérkőzésen eseménydús találkozót láthattak a nézők, amelyen a Nyíregyháza győzött. Bár a Tiszakécskének is akadtak helyzeteik, de azokat nem tudták gólra váltani. A mérkőzés hajrájában mindent egy lapra feltéve támadott a vendégcsapat, de a hazaiak az tjukat állták, jól védekeztek. Érdekes volt az első gól helyzete, hogy benn volt, vagy nem, mert a hazai játékosok sem voltak benne biztosak, mert először nem örültek, csak miután a partjelző mutatta, hogy véleménye szerint teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon a labda.

- Az első gólig szervezetten, jól védekeztünk. A mérkőzés elején volt is lehetőségünk, több kapura lövésünk. Utána feljöttek a hazaiak, és olyankor szereztek, vagy nem szereztek gólt, amikor az nem volt benne a játékban. Ez megzavarta a csapatot, ami sokba került nekünk, mert utána két gólos lett a hátrányunk. A második félidőben megpróbáltunk szépíteni, esélyünk is volt rá, mert volt olyan támadásunk, amikor a nyíregyházi kapus kétszer is bravúrral hárított. Ekkor már ki kellett nyílnunk, így a hazaiaknak is voltak lehetőségeik, értékelte a találkozót Kis Károly vezetőedző.

Nyíregyházi Spartacus FC-Tiszakécskei LC 2-0 (2-0)

Balmazújváros Városi Stadion 400 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, ifj. Varga Gábor).

Nyíregyháza: Dala - Baki, Alaxai, Gengeliczki, Farkas B., Kesztyűs, Toma, Kovácsréti (Nagy B. 79.), Nagy D. (Beke 86.), Myke (Novák 71.), Géresi (Herjeczki 71.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

Tiszakécske: Prokop - Balázs B., Fodor F., Viczián (Bertus a szünetben), Grünvald, Szőr, Lehoczky, Kocsis D. (Bencze 76.), Cipf (Kállai a szünetben), Torvund (Gyurján a szünetben), Takács T. (Zamostny a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Kovácsréti a 35., Géresi a 40. percben.