1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Küzdelmes mérkőzésen nyert a Tiszakécske II a Kalocsa ellen

A 17. fordulóval folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság. A harmadik helyen álló Tiszakécskei LC II a kilencedik helyezett Anda Kalocsa FC-t fogadta.

 

Az elmúlt időszakban a hazai gárdának jól ment a játék, az őszt jól fejezték be, és az első tavaszi fordulóban is nyertek a listavezető Kunbaja ellen, míg a Kalocsa a Kiskőrössel döntetlent játszott.

Az első nagy helyzetet a Tiszakécske alakította ki, amikor is egy baloldali támadás után Vargának kellett nagyot védeni. Ezt követően a vendégek behúzódtak a kapujuk elé, és próbálták megakadályozni a hazaiakat a támadások vezetésében. Ez sikerült is neki, sőt a 30. percben egy kontra támadás után Bányai Edvin lefutotta Németh Gábort, már csak Baráth Bencével állt szemben, de a kapu mellé lőtt. Óriási ziccer volt! A félidő végéig nem változott a játék képe, gyakorlatilag egy kapura játszott a Tiszakécske.

A második játékrész 62. percben sikerült feltörni a Tiszakécskének a kalocsai ellenállását. Németh Gábor még a saját térfeléről indította Oláh Mátét, aki a jobb oldalon vitte fel a labdát és egy csel után a jobb sarokba lőtt 1-0. A találkozó hátralévő részében a Kalocsa próbálta kiegyenlíteni az eredményt, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A hazaiak ezúttal is sokat tartózkodtak ellenfelük térfelén, de újabb gólt már nem sikerült elérniük.

Bagi Gábor: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is jött. Biztos voltam abban, hogy a Kalocsa stabilan fog védekezni, így történt, és jól is játszottak. Ha az első percben kihasználjuk a ziccert, akkor lehet, hogy könnyebb mérkőzés lett volna. Nehezen győztünk, de az óriási mezőnyfölényünk kihozta azt, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Kohány Balázs: Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. A hazaiak eddigi eredményei igazolják azt, hogy jó csapat, rutinos játékosokkal erősödtek. Így is szerveztük meg a játékunkat. Jól védekeztünk, szűkítettük a területet. Nagyon kevés lehetőséget tudott kialakítani a Tiszakécske, attól függetlenül, hogy mezőnyfölényben játszottak. Mi két nagy helyzetet hagytunk ki. Az biztos, hogy ennél már csak gyengébb csapatokkal fogunk találkozni.

Tiszakécskei LC II-Anda Kalocsa FC 1-0 (0-0)

Tiszakécske, vezette: Borbényi Miklós Bence (Ézsiás Gábor József, Fekete Bálint).

Tiszakécske II: Baráth - Sági, István L., Oláh, Szabó D. (Tóth M. 66.), Klemenc, Káli (Pásztor 84.), Németh G., Kryvotsiuk (Oberna 91.), Lovas A., Szabó L. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kalocsa: Varga S. - Rideg, Tóth K., Székely, Bányai (Katus 72.), Farkas Sz., Vass (Tamás Z. 84.), Tóth L., Monori (Farkas Z. 60.), Török M., Tamás B. Vezetőedző: Kohány Balázs.

Gólszerző: Oláh M. a 62. percben. Sárga lap: Szabó L 52., illetve, Monori a 28 percben.