1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Óvodások és általános iskolások adtak műsort Nyárlőrincen

A hagyományoknak megfelelően Nyárlőrincen is megemlékeztek az 1848-1849-es szabadságharcról és forradalomról. Az ünnepséget a művelődési ház nagytermében kezdték, és az előtte lévő Petőfi szobornál fejezték be.

 

A művelődési ház nagytermének előterében magyaros ruhába öltözött óvodás kislányok, fehér inget és sötét nadrágot húzott kisfiúk várakoztak arra, hogy színpadra lépjenek. A Himnusz elhangzása után először Rimócziné Forgó Ildikó az általános iskola igazgatóhelyettese köszöntötte az ünnepség résztvevőit. A Kincskereső Óvoda és Bölcsőde Maci és Csiga csoport nagycsoportosai zenére vonultak fel a színpadra, és nagyon szép műsort mutattak be. Őket követték a Buzás János Általános Iskola ötödik osztályos növendékei, akiknek a műsorába, a szintén általános iskolásokból álló Fülemüle Énekkar is besegített. Mind a két műsort hatalmas tapssal jutalmazták az ünneplők.

A 176 évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatos gondolatait Pénzváltó István polgármester osztotta meg a jelenlévőkkel. Ezután az ünneplők kimentek a művelődési ház elé, ahol a forradalom nagy költőjének, Petőfi Sándornak a mellszobra áll. Először Marsa Lázár ötödik osztályos tanuló mondott verset, majd Pénzváltó István polgármester és Szakácsné Marsa Edina jegyző megkoszorúzták a szobrot. Az általános iskolások is elhelyezték az emlékezés koszorúját. Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult.