1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Otthon tartotta a három pontot a Lakitelek

A vármegyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjának 17. fordulójában otthon tartotta a három pontot a Lakitelek a Kiskunmajsa ellen A Nagypénteken lejátszott mérkőzésre többen is kilátogattak, köszönhetően a lakitelekiek javuló formájának és a meccsnézésre alkalmas időjárásnak.

 
 

Az első percben hatalmas védést mutatott be Benkó Bence, a Lakitelek kapusa, akinek a kilencven perc során nyolc védése volt. Nem sokkal később a 12. percben Magyar Péter beadásából, kisebb kavarodás után, Kotvics Dominik fejesével megszerezte a vezetést a hazai csapat. A fiatal védekező-középpályás az első gólját szerezte a felnőtt csapatban. A 27. percben egy tizenhatoson belüli szabálytalanság miatt a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, a vendégcsapat nagy örömére. Szikora Tamás a Kiskunmajsa csapatkapitánya gólra is váltotta a büntetőt, így 1-1 lett az eredmény. Az első félidő lefújása előtt a 43. percben Győri Sándor nagyszerű egyéni megoldásával megszerezte ismét a vezetést a Lakitelek 2-1. A zöld-fehér klub színeiben, a felnőtt bajnokságban, a 154. gólját rúgta a lakiteleki csapatkapitány.

 
 

A második játékrész elején Szólát Kevin kiválóan hozta helyzetbe a frissen becserélt Anka Benedek, azonban a majsai kapus hatalmasat hárított. Az 55. percben Magyar Péter kihasználta a vendégcsapat védelmében fennálló kavarodást és megszerezte csapatának a harmadik gólját 3-1. A 82. percben egy vendég ellentámadás után Tamásy Krisztián a gólvonalról hatalmasat mentett, így a lakitelekiek nyerték a találkozót.

 

A mérkőzésen kettő igazán sportszerű pillanatot is megélhettek a nézők. Magyar Péter a hazai csapat támadója kirúgta a pályáról a labdát, amikor tisztán törhetett volna a kapura. Mindezt azért, mivel az egyik kiskunmajsai játékos egy ütközés követően a földön maradt. A másik pillanat az volt, amikor a 84. percben Szikora Tamás egy felugrást követően rosszul fogott talajt. Nagy fájdalmai voltak a játékosnak, a csapattársai vitték le a pályáról, mindeközben a hazai és a vendég szurkolók egységesen tapsukkal fejezték ki a szolidaritásukat.

Lakiteleki TE-Kiskunmajsa FC 3–1 (2-1)

Vezette: Borbényi Miklós Bence (Ézsiás Gábor József, Viskovics László Richárd).

Lakitelek: Benkó – Kotvics, Illés, Magyar D., Tamásy K., Vörös, Szólát, Tamásy R., Magyar P. (Kakó Cs. 83.), Győri (Kovács L. 94.), Kakó L. (Anka 46.).

Kiskunmajsa: Juhász Gy. – Nagy G. (Töröcsik 79.), Szőke H., Szikora, Pálinkás (Stránszki 79.), Gera (Lengyel 72.), Katona (Tóth T. 68.), Szőke P., Lukács, Rácz I., Pocsai.

Gólszerző: Kotvics 13., Győri 43., Magyar P. 55., ill. Szikora 29. percben. Sárga lap: Kotvics 54., ill. Szőke P. 46., Gera 72.