1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Méltón emlékeztek a magyar költészet napjára

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból a településeken irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal, színdarabokkal tisztelegnek a magyar líra előtt.

 

Lakiteleken a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Közösségi Színtérben az érdeklődők egy színpadi előadást láthattak, Zenés Vers Est címmel, április 12-én. Igényes színpadkép, díszletek, remek alakítások és jó minőségű élőzene jellemezte az eseményt.

Szabados Zoltán Béla rendező az álmát valósította meg a darabban. Egy utcát keltettek életre, melyet megtöltöttek bánattal, félelemmel, szeretettel, gyermeki tisztasággal és vidámsággal. A nézők egy érzelmi hullámvasútra ülhettek fel az előadáson. A Lakiteleki Szinjátszó Kör tagjai verseket adtak elő.

A rendező hozzáfűzte, hogy József Attilától szándékosan egyetlen művet sem adtak elő, mivel a költészet napját többnyire hozzá kötik és most egy különlegesebb irodalmi élményt szerettek volna átadni. Kortárs költők versei mellett élőzenével, még magasabb szintű kulturális élményhez juttatták a közönséget.

A zenekar tagjai: Pongrácz Márta, Harmatos Zoltán, Csonka Zoltán, Belicza András, Besenyei Dénes, az előadás szereplői: Lőrincz István, Tóth Józsefné, Fehér István, Szabó Ervin, Kovács Renáta, Bártfainé László Irén, Csikós Hanga, Kiss Titanilla.