1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Magyar Péter és Győri Sándor győzelemre vezette csapatát

A vármegyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjának 19. fordulójában hazai pályán ismét nyert Lakitelek az Apostaggal szemben. Saját otthonában az LTE zsinórban harmadik győzelmét aratta.

 

A mérkőzés nem szerencsésen kezdődött a hazaiak számára, hiszen Tombácz Barnabás egy lesgólt szerzett. Az első félidőt parázs hangulat jellemezte, a játékvezető öt sárga lapot is kiosztott a csapatoknak. Kétszer is kialakult a pályán dulakodás, mondhatni azt is, hogy „kakaskodás”.

A 24. percben Kotvics Dominik szólóját követően a vendégek kapusa egy védéssel a kapufára tudta tolni a labdát. A 33. percben Győri Sándor is eltalálta a kapufát, majd egy perccel követően a gólpasszával Magyar Péter megszerezte Lakiteleknek a vezetést. Így 1-0-ás hazai vezetéssel mehettek be a csapatok az öltözőbe.

A második félidőben lényegesebben nyugodtabb mérkőzést láthattak a szurkolók. Kiemelkedő történés a 70. percig nem is történt, akkor viszont Győri a gólpassza mellé egy gólt is szerzett. Anka kipattanó lövését juttatta a hálóba és szerezte meg Lakitelek második gólját. Apostag részéről Farkas Eriknek a 75. percben hatalmas lehetősége volt a szépítésre, majd a 78. percben ismét, azonban Benkó védéseinek köszönhetően ez nem valósult meg.

A közönségkedvenc Steklács János hosszú idő után először lépett pályára a hazai szurkolók előtt. Az előző fordulóban, a Csólyospálos elleni idegenbeli mérkőzésen tért vissza a sérüléséből, egy év kihagyás után.

Lakiteleki TE-Apostag KSE 2-0 (1-0)

Vezette: Borbényi Miklós (Végh Ferenc, Ráczkövi Ákos Gellért).

Lakitelek: Benkó - Kotvics (Steklács 70.), Illés (Anka 46.), Magyar D., Tamásy K., Vörös, Szólát, Tamásy R. (Kovács L. 80.), Magyar P., Győri, Tombácz (Kakó L. 64.)

Apostag: Csajtai – Muncan, Malek, Farkas, Nárai (Huszárik 78.), Boros, Szabó I., Szikora, Nagy T., Csömör (Szarvas 72.), Balázs N.

Gólszerző: Magyar P. 34., Győri 70.

Sárga lap: Kotvics 14., Tombácz 20., Illés 37. ill. Nárai 20., Nagy T. 42.