1. 2024.09.16. hétfő, Edit
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Tanévnyitó ünnepség Lakiteleken

A nagycsoportokból elballagó gyermekek szalagkötéssel búcsúztak el az óvodájuktól, ezt követően csatlakoztak a Lakiteleki Eötvös Lóránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepségére, amelyen többek között köszöntések, elismerések átadása és haranghúzás várta a résztvevőket.

 

A Szivárvány Óvoda udvarán Aszódiné Magyar Beáta főigazgató köszöntötte az elballagó gyermekeket, családtagjaikat és a megjelent vendégeket. A leendő kis elsősök nevükkel és óvodai jelükkel ellátott szalag felkötésével búcsúztak el az óvodájuktól. A szalagokat osztályonként, szép sorban a tanító nénijeik által tartott botra kötötték fel. Együtt sétáltak a szomszédban található iskolaudvarba, ahol kezdetét vette a 2024/2025-ös tanévet megnyitó ünnepség. A régi hagyományokhoz híven az új első évfolyam diákjai egyesével meghúzták a harangot, beharangozták magukat, jelezve, hogy megérkeztek a várva várt iskolába. Mintegy hetvennégy gyermek kezdte meg a tanulmányait a három első osztályban Lakiteleken, a teljes intézménybe pedig 472 nebuló jár.

Bábel Zsombor első osztályos szavalását hallgatták meg a résztvevők, míg a negyedik évfolyam diákjai az intézmény egyik tanítójának, Vargáné Darabos Mártának a versével készültek. Madari Róbert polgármester beszédében minden tanulót köszöntött és sok sikert kívánt számukra. A pedagógusoknak és a szülőknek türelmet, szintén sok sikerélményt és egészséget kívánt az idei tanévre. Bagi Ferenc plébános és Kókai Géza lelkipásztor megosztották gondolataikat majd megáldották az iskolakezdésre készülőket. Egeresiné Szűrszabó Anikó igazgatóhelyettes megköszönte Kutasi Józsefnek a sok évnyi hangtechnikai segítséget.

Olajos István, az iskola főigazgatója elmondta, hogy tanévzárás előtt Nagyné Nádudvari Ilona miniszteri dicséretben részesült, azonban a lista nem teljes, hiszen augusztus huszadikán Váradi Erika Ildikó tanitónőt Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazta. 1994-ben kezdett el dolgozni a Lakiteleki Általános Iskolában. Harminc év alatt számos siker, munka fűződik a nevéhez, rengeteg gyermek pallérozódott a kezei alatt, ezenfelül Lakitelek közösségének is megbecsült tagja. Minden információ tudatában részesült a miniszteri elismerésben.