1. 2024.09.18. szerda, Diána
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

A kevesebbet játszók nem éltek a lehetőséggel Iváncsán

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójába már az első osztályú csapatok is bekapcsolódtak. A sorsolás után a Tiszakécskei LC az Iváncsa KSE otthonába utazott, hogy tovább jusson a következő fordulóba.

A hazai gárda stabil harmad osztályú csapatnak számít, az előző bajnokságban a Szentlőrinc mögött a második helyen végeztek az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Nyugati csoportjában. A mostani 2024/2025-ös bajnokságban pedig az eddig lejátszott hét fordulóból ötöt megnyertek, egy alkalommal döntetlent játszottak, egyszer pedig vesztesként hagyták el a pályát. Jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán.

A Tiszakécske szintén az NB III-as labdarúgó bajnokságban játszik a Dél-Keleti csoportban, és szintén a negyedik helyet foglalja el a tabellán. A Tisza-partiaknak természetesen az volt a céljuk, hogy megnyerjék a találkozót, és tovább jussanak a következő fordulóba. Persze ugyan ezt az Iváncsáról is el lehet mondani, így élvezetes, küzdelmes, jó játékra volt kilátás. Ez azonban nem valósult meg a vendégek részéről.

Balogh Pál vezetőedző, ezúttal is úgy gondolkodott, hogy azoknak nyújt játéklehetőséget, akik eddig kevés alkalommal léptek pályára. Látni akarta azt, hogy tudnak-e bizonyítani. Nos ezen a találkozón úgy tűnt, hogy még várniuk kell arra, hogy több alkalommal is szerepeljenek a kezdő csapatban. Az viszont örvendetes volt, hogy Csáki Róbert a nyári edzőtáborban szenvedett sérülése után első alkalommal léphetett pályára és mindjárt a kezdő csapatban.

Az első játékrészt majd nem sikerült gól nélkül lehoznia a Tiszakécskének, de az utolsó percben, egy szöglet után megrezdült a hálójuk. Mindjárt a második félidő elején a hazaiaknak két alkalommal is sikerült betalálniuk. Sajnálatos módon Géringert az 50. percben kiállították, ami tovább nehezítette a Tiszakécske sorsát. Rövid idő múlva, egy újabb találattal végleg eldöntötte az Iváncsa a mérkőzés sorsát, így ők jutottak tovább a MOL Magyar Kupában.

- Az Iváncsa ezen a mérkőzésen kihasználta az egyéni hibáinkat. Az első gólt az első félidő elején pontrúgásból kaptuk. A többi hármat pedig rossz védekezésünknek köszönhetjük. A mai mérkőzésen azoknak a játékosoknak adtam lehetőséget, akik kevesebbet játszottak eddig, pontosan azért, hogy bebizonyítsák azt, hogy helyük van a csapatban. Úgy tűnik, hogy vannak olyanok, akik „bizonyították”, pedig meg volt rá az esélyük. Nekünk elsődleges célunk az, hogy a bajnokságban jól szerepeljünk, de ha valakit pályára küldünk, annak jó teljesítményt kellene nyújtani. Sajnálatos módon vannak olyan játékosok, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, nyilatkozta a mérkőzés után Balogh Pál vezetőedző.

Iváncsa KSE-Tiszakécske LC 4-0 (1-0)

Iváncsa, vezette: Zierkelbach Péter (Aczél Péter, Sáfárik Patrik János).

Iváncsa: Varga Á. - Kasza, Törőcsik (79.), Barta (Miháy B. 71.), Vass (Orbán 71.), Kovács S., Aradi, Székely (Sándor Cs 83.), Budai, Madarász (Nyilas 79.), Berkali. Technikai vezető: Lestár István.

Tiszakécske: Baráth - Géringer, Csáki (Lehoczki 75.), Takács Zs., Valencsik, Balázs B. (Sallai 75.), Tóth B. (Pintér 61.), Marsa, Vajda (Burdika 61.), Antal G., Takács T. (Sipos 61.) Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Aradi 44., Törőcsik 47., 49., Vass 57. Kiállítva: Géringer 50.