1. 2024.09.19. csütörtök, Vilhelmina
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Együtt az állatokért

A Laki Mancs Állatvédelmi Egyesület idei nyílt napján kutyus szépségverseny, gyermek rajzverseny, közös ebédelés, kötetlen beszélgetés és Csík János az egyesület fővédnöke várta a résztvevőket.

 

Dr. Csertő Gyula vezette fel az egyesület beszéddel készülő tagjait. Elsőnek Orbán Gyöngyi az egyesület vezetője ismertette a jelenlegi helyzetüket, miszerint harminckettő kutya és negyvenhét cica él jelenleg a menhelyen. Megköszönte mindenki munkáját különösen Tóth Ferencnek és Horváth Ibolyának, akik a pályázatokért felelnek, míg Dr. Csertő Gyula jogászként felügyeli az egyesület mindennapjait. Dr. Pesír Zoltán állatorvossal közösen tették le 2019-ben az egyesület alapköveit.

2021-ben Gyöngyi felkereste Csík János Kossuth-díjas zenészt, hogy vállalná-e a Laki Mancs fővédnöki feladatait, melyre igent mondott. A nyílt napon Csík János művész úr szeretettel köszöntött mindenkit és elmondta, hogy mindig jó látni azokat az embereket, akiknek fontos az állatvédelem. Az állatokért érdemes igazán tenni. Ezt követően Dr. Pesír Zoltán köszöntötte a vendégeket. A nyílt napon számos eledel és pénzbeli adomány gyűlt össze az állatok részére, valamint örökbefogadás is történt. A napokban derült ki, hogy 2.737.752 forintot kapott az egyesület 338 támogatótól az adójuk 1%-ának felajánlásából.

Nagyon szoros versenyben a kutyus szépségverseny győztese Tóni a tacskó lett. Minden versenyző kiválóan teljesített és mutatta be magát gazdája segítségével. Tervben volt falfestés a CSAK csoporttal, azonban az esős időjárás sajnos meggátolta megvalósulását. A közösségi nap célja, hogy kötetlen beszélgetés és tartalmas együttlét alakuljon ki, valamint egyfajta találkozó állatorvosokkal, együttműködő szervezetekkel és az egyesület tagjaival.