1. 2024.09.16. hétfő, Edit
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Három pont megszerzéséért utazik Gyulára a Tiszakécskei LC

Vasárnap újabb fordulót, még pedig a hetediket bonyolítják le az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportjában. A Tiszakécskei LC a Gyulai Termál FC otthonába utazik.

A hazai gárda, újonc létére, eddig jól szerepelt a bajnokságban, mert a hat fordulóból négyet megnyert egy alkalommal veszített, egyszer pedig döntetlent játszott. Legutóbb a Dabas otthonában nyertek 2-1 arányban. A tabellán jelenleg tizenhárom pontot gyűjtve a negyedik helyen állnak. Nem lesz tehát a vasárnapi mérkőzés könnyű, azt is mondhatjuk, hogy két, a bajnokság megnyerésére törekvő csapat méri össze erejét és tudást.

A tiszakécskeieknek eddig mindössze egy kisiklásuk volt, még pedig a az első fordulóban, amikor is a Monor vendégeként, egy 93. percben rúgott hazai góllal szenvedtek vereséget. Legutóbb magabiztosan győzték le a Városi Sportcentrumban a BKV Előrét 3-0 arányban. A találkozón Pintér Dániel remekül játszott. - Már visszatérő probléma az, hogy a találkozók elejét kicsit álmosan kezdjük, belealszunk a játékba, nyilatkozta a középpályás. -A BKV Előre nagyon kulturált focit játszott, nem rugdosták előre a labdákat, passzolgattak, nagyon szimpatikus csapat volt. Az első játékrészben volt egy kis agresszió mind a két csapat részről, mert kicsit eldurvultak a dolgok. Ez talán azért következet be a mi részünkről, mert nem úgy alakult a játék, mint ahogyan azt elterveztük. Kicsit kezdtünk befeszülni és nem azt játszottuk, mint amit elterveztünk. Talán az agresszióval próbáltuk kompenzálni a hiányosságainkat. Tudom, hogy ez nem volt szimpatikus. A szünetben megbeszéltük ezeket a dolgokat, hogy inkább a játékra törekedjünk. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy meg akartuk mutatni a nézőknek, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és szeretnénk begyűjteni a három pontot. Szerencsére ez sikerült is.

A Gyula elleni találkozóval kapcsolatban a következőket mondta Pintér Dániel: Biztosan nehéz mérkőzés lesz, mert egy újonc csapat ellen fogunk játszani, akik ellenünk is meg akarják majd mutatni, hogy mit tudnak. Ott vannak a tabella elején, ez pedig azt jelenti, hogy erősek, magabiztosak. Nekünk a saját játékunkat kell játszani, és akkor nem lehet probléma. Úgy utazunk el Gyulára, hogy szeretnénk hazahozni a három pontot, tette hozzá a középpályás.

A Gyulai Termál FC-Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 16 órakor kezdődik Gyulai id. Christián László Városi Sporttelepen.