1. 2024.09.16. hétfő, Edit
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Megszületett a szezon első győzelme

A Lakiteleki Torna Egyletnek az újonc Ladánybenei LC volt az ellenfele a Bács-Kiskun vármegyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában. Mindkettő együttes az első győzelmére hajtott az idei kiírásban.

 

Lakitelek első kettő mérkőzésén nagy gólarányú vereséget szenvedett Nyárlőrinc és Csólyospálos ellen, itt volt a lehetőség a harmadik fordulóban javítani a gyenge szezonkezdésen. Frissen feljutó Ladánybene a második mérkőzését játszotta Lakiteleken, hiszen az első fordulóban kikaptak a Csólyospálostól, míg másodikban pihenő hétvégéjük volt, mivel páratlan számú csapat van a bajnokságban. A mérkőzés nagy kérdése az volt, hogy melyik csapat szerzi meg az első győzelmét a 2024-2025-ös bajnokságban.

Az első félidőt Lakitelek kezdte jobban, hiszen egy gólt is szereztek csak les miatt a játékvezető érvénytelenítette. Ladánybenének is meg volt a lehetősége a gólszerzésre, Benkó Bence a hazaiak kapusa és csapatkapitánya saját térfelén eladta a labdát így számára egy veszélyes szituációba keveredett, azonban a helyzetből gól nem született. A 32. percben az LTE védőjét, Kovács Lászlót a csapatársaknak kellett levenniük a pályáról sérülés miatt. A 35. percben az eddigi legnagyobb helyzetet alakították ki a hazaiak, Kakó Csongor beadására Győri Sándor érkezett, viszont Faragó Ádám, kiváló védést mutatott fel. A ladánybenei hálóőr eszén azonban nem lehetett túljárni, az első játékrész utolsó perceiben a lakiteleki játékosok több helyzetet is alakítottak, azonban egyiket sem tudták gólra váltani. Az első félidő eredménye 0-0 lett.

A második játékrésztől ismételten harcos meccset láthattak a szurkolók. Az első helyzetet az 57. percben gólra is váltotta Győri Sándor. Anka Benedek megkerülős csele majd pontos bepassza előzte meg a hazaiak által várt gólt. Számos ziccert Anka nem bírt gólra váltani, viszont a 72. percben ez nem így történt, szögletet követően káosz uralkodott a ladánybenei tizenhatoson belül, amit a fiatal támadó jól kihasznált és kapuba lőtte a labdát. Így már 2-0 lett a mérkőzés állása, amely a végeredményt is jelentette. Lakitelek nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna, azonban a vendégek kapusa egész mérkőzésen kiemelkedően teljesített.

Lakiteleki TE – Ladánybenei LC 2-0 (0-0)

Lakitelek, vezette: Horváth Béla Tamás (Végh Ferenc, Marton Renáta).

Lakitelek: Benkó – Kotvics (Tamásy R. 71.), Illés, Kakó Cs., Magyar D., Tamásy K., Szólát, Kovács L. (Anka 33.), Magyar P., Győri, Nyúl. Vezetőedző: Kemenes György.

Ladánybene: Faragó Á. – Kanizsai L. (Ludányi 77.), Pánczél, Tóth Z. (Baranyi F. 69.), Spiegelberger, Fodor Z. (Berta 62.), Szlávik (Lantos 57.), Csikós D., Györfi (Faragó M. 73.), Dóka, Kanizsai Á.

Gólszerző: Győri 57., Anka 72.

Sárgalap: Nyúl 61., Illés 89.

Képek forrása: Magyar Péter