1. 2024.09.18. szerda, Diána
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

A Tőserdő fejlesztéséről

Lakitelek Önkormányzata 465 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex turisztikai fejlesztés Lakiteleken” program keretein belül. A megnyert forrásból számos turisztikai fejlesztést ütemeztek be.

 

Az Önkormányzat célja, hogy a turisztikai attrakciók minősége és a Tőserdő vonzereje erősödjön. Az elnyert pályázati forrásból olyan komplex turisztikai fejlesztés valósul meg, mellyel a Tősfürdőt, valamint a Holt-Tisza partot kívánják vonzóbbá tenni a látogatók számára.

 

A pályázat tartalmazza a Tősfürdő vízhálózatai, gépészeti rendszere és két kiszolgáló épület megújítása, a fejlesztések okán kétszáz napos nyitvatartás is lehetővé válik. A Holt-Tisza partján új mobil úszóstég kerül telepítésre, valamint bővül az eszközállomány kajakokkal, kenukkal. „Betyárvilág” elnevezésű tematikus játszótér épül a part mentén. Előkészítés alatt van egy nagyteljesítményű, multifunkcionális közterület karbantartó gép beszerzése. Az Ökoturisztikai Központ továbbfejlesztése a vendégfogadás feltételeinek javításával, élményelemeket jelentő technikai újításokkal, interaktív bemutatási formák kialakításával. Továbbá a nyilvános mosdó felújítása is megvalósul. A Tassi-éri csatorna feletti híd újjáépül.

 

A marketing tevékenység is a program része, melynek fő célja a Tőserdő márkanév erősítése. Remélhetőleg a projekt által fejlesztett turisztikai lehetőségek csökkenthetik a szezonális ingadozásokat és hozzájárulhatnak a térségbe látogató turisták számának növekedéséhez. A Projektindító sajtóközlemény a Lakitelek.hu weboldalán megtalálható.

Kép forrása: Toserdo.hu