back to top
2024. október 23., szerda

heti érdekes

Friss cikkek  

SMTP szerver bérlés: kinek találták ki ezt a megoldást?

Manapság már rengeteg különféle módon el lehet érni az embereket, legyen szó a fizikai vagy a virtuális térről. Joggal vetődhet fel sokakban a kérdés, hogy az e-mail marketing vajon még mindig működőképes-e?

Nos, a statisztikák azt mutatják, hogy igenis van létjogosultsága a hírlevelezésnek. A megnyitási százalékok a legfrissebb adatok szerint átlagosan még mindig 20% felett vannak, amit persze jelentős mértékben lehet javítani egy kreatívan megalkotott tárgymezővel. Még ha nincsenek is kiugró eredményeink, arra számíthatunk, hogy minden ötödik elküldött elektronikus levelünk célba ér. Minél nagyobb bázisunk van, annál több megnyitással számolhatunk természetesen.

A hírlevélküldés hatékonyságának záloga

Szép, ha az embernek van egy több ezer vagy több tízezer fős feliratkozó tábora, ám mit sem ér, ha nem tudjuk őket egyszerre megszólítani. Márpedig a hírlevélnek éppen az a lényege, hogy egyetlen gombnyomással elérjük az összes feliratkozónkat.

Erre kínál megoldást az SMTP szerver bérlés. Aki előfizet egy ilyen szolgáltatásra, az megbízhatóan, percre azonos időben tud elküldeni például egy limitált ideig tartó akcióról szóló elektronikus üzenetet minden feliratkozójának.

Miért van ehhez szükség SMTP szerverre?

Ha valaki egy ingyenesen létrehozható e-mail-címről szeretne több száz, több ezer e-mailt kiküldeni egyszerre, akkor hamar különféle korlátozásokkal fogja szembetalálni magát. Ezzel szemben az AB Plusz SMTP csomagjai saját dedikált IP címmel vagy IP címekkel rendelkezik, amelyeket a szolgáltató ráadásul rendszeresen karban is tart. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy gondoskodnak arról, hogy ne szerepeljenek ezek a címek spam listákon, és más ne tudja őket használni.

Az általunk használt hírlevélküldő szoftver távolról kapcsolódhat az SMTP szerverhez, és minden igényt képes is kiszolgálni. Azok az SMTP szerverek, amelyek több IP címmel is rendelkeznek, úgy kerülnek konfigurálásra, hogy random válasszon az IP címek közül, majd arról küldi ki az e-maileket. Így hatékonyan ki lehet védeni azt, hogy túllépjük az egyes szolgáltatók által óránként fogadható e-mailek számát.

Több SMTP csomag is létezik

SMTP szolgáltatást több cég is kínál, ráadásul ha ki is szemeltük, hogy kinél fizetnénk elő rá, rendszerint még ott is több csomag közül kell választanunk. Az AB Plusznál például négy SMTP csomag létezik, ám ezek nagyon hasonlóak. Mindegyik korlátlan e-mail küldést tesz lehetővé 1000 mbit/sec sávszélességgel. A fő eltérés, hogy a legkisebb csomaghoz mindössze egy, a legnagyobbhoz viszont tizenöt IP cím jár.

A hosting környezet ugyanakkor minden esetben magyar nyelvű, bármelyik konstrukciót is választjuk. Ennél a szolgáltatónál éjjel-nappal elérhető technikai support várja az ügyfelek kérdéseit, a felkészült támogatói csapat pedig hamar meg is találja a megoldást a különféle problémákra.

(X)

Kapcsolódó cikkek