1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Átadták az ezüstérmet a Nyárlőrinci LSC felnőtt csapatának

A Nyárlőrinci LSC a 2023/224-es vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a Solti FC mögött a második helyet szerezte meg. Az éremátadást pénteken este tartották a tornacsarnokban.

 

A nyárlőrinci csapat a huszonnégy mérkőzésből 46 pontot szerzett. Tizennégy alkalommal győztesként hagyta el a pályát, négyszer döntetlent játszott, hat alkalommal pedig vereséget szenvedett. Pénteken este Pácsa József leendő polgármester adta át a játékosoknak és az elnökség tagjainak az ezüstérmet és a kupát.

A megjelenteket Vas Ildikó egyesületi elnök köszöntötte, aki átadta a szót a regnáló polgármesternek, Pénzváltó Istvánnak. - Az embernek nem lehet annál nagyobb öröme, hogy ilyen sok embert együtt lát. Olyan dolgok történnek Nyárlőrincen, ami közösséget teremt. Van nyugdíjas klubunk, ami egy korosztályt fog össze, és van sportegyesületünk, ami viszont más korosztályt fog össze. Most a sportolóké a főszerep. Számomra a sportnál nincs nagyobb egyesítő erő. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a sporton keresztül, szinte az egész országban ismerték Nyárlőrinc nevét. Ezt a mai napig sikerült megtartani, amire nagyon büszke vagyok, és ami a falu érdeme. A szurkolók hétről hétre idegenbe is elkísérték a csapatot, és természetesen a hazai meccseken is ott szurkoltak a játékosoknak, amit magasabb osztályú települések is megirigyelhetnek. Nyárlőrincen szeretik a sportot, a futballt, ami nagyon jó dolog, mert közösséget teremt. A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokságban számunkra nem elsődleges cél és elvárás az, hogy minél jobban szerepeljünk, hanem az, hogy jól érezzük magunkat. De, ha jól szerepel a csapat, az nagy öröm számunkra. Most külön öröm az, hogy a felnőtt csapat, történetében másodszer, ezüstérmet szerzett, a vármegyei másodosztályban mondta Pénzváltó István.

- Felnőtt csapat nincs anélkül, hogy a gyerekek, kicsi korukban ne kezdenék el a futballt. Volt olyan év, hogy a diákolimpia három korosztályában szerepelt megye döntős csapatunk. Voltunk az ország legjobb falusi kis csapat is. Talán most meg van rá a remény, hogy egészséges sportot szerető felnőttek lesznek a mai fiatalokból. Az külön öröm számunkra, hogy a felnőtt csapatnak lesz utánpótlása. Ezért köszönet a játékosoknak, az edzőknek, a szurkolóknak, a szülőknek, a támogatóknak, a segítőknek, akik biztosítják a hátteret, hogy jól érezzék magukat a sportolók. Gratulálok mindenkinek, köszönjük szépen! Csak így tovább! Biztosíték a folytatásra Pácsa József leendő polgármester személye, mert biztos vagyok abban, hogy ugyan úgy fogja támogatni a helyi labdarúgást, mint én, és a képviselő-testület, tette hozzá Pénzváltó István.

Az ezüstérmet szerzett csapat tajai: Bali Gábor, Bognár Előd, Dezső Máté, Faragó Sándor, Fél Norbert, Ficsor Zoltán, Hajagos Csaba, Horváth Krisztián, Jánoska Viktor, Jelen Károly, Jelen Bence, Kasza Zsolt, Kovács Mihály, Malomsoki Márk, Medvecki Jenő, Németh Norbert, Nyúl Patrik, Pánczél István, Rimóczi Norbert, Sáfár Máté, Sáfár Sándor, Sajtos Róbert, Somlai Bence, Torbavecz Tamás, Túri István, Utasi Ferenc, Varga Dániel, Vojtovics Ákos. Az ott lévő elnökségi tagok közül: Pénzváltó István, Szabó János és Vas Ildikó nyakába is ezüstérmet akasztott Pácsa József.

Az érem átadáson ott voltak az U19 és az U14-es játékosok is. Őket és a segítőket, gulyásleves és pacalpörkölt vacsorára hívta meg az egyesület, aminek elfogyasztása után együtt nézték meg a Németország-Skócia Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzést.