1. 2024.09.16. hétfő, Edit
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

HAGYOMÁNYŐRZŐ KEREKDOMBI BÚCSÚ

A Kerekdombért Egyesület megalakulása óta már harmadik alkalommal szervezték meg a hagyományőrző kerekdombi búcsút. A szervezők eseménydús és színes rendezvényt valósítottak meg a kisfalu életében.

 

Bobek Tamás atya mutatta be az ünnepi szentmisét, amelyen teltház volt a kerekdombi közösségi ház imatermében. Mindeközben Beke Ferenc, Tari Zsolt és Kovács Béla pörkölt készítő „mesterek” elkészítették a bográcsos finomságokat. A vendégek közül többen érdeklődtek, hogy egyes bográcsban milyen pörkölt készül. Beke Ferenc mindig jól megfontolt, humoros választ adott: „egyikben sertés, másikban disznó”. Egyesek elmosolyodtak, míg mások komolyan vették. Czigány István és felesége Marika által készített óriás palacsintát is lehetett falatozni desszertként.

Az atya a szentmise befejeztével ünnepi áldást mondott, megáldotta az ételt, míg Varga Annamária a Kerekdombért Egyesület nevében köszöntötte a vendégsereget. Kiadós ebédelést követően a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanítványai néphagyományőrző néptánccal és táncházzal gazdagították az ünnep színvonalát. Kisgyermekeknek ugrólóvár és arcfestési lehetőség sem maradhatott ki. A Tiszakécskei Tűzoltóság is megjelent a búcsúban. A gyermekek alaposan megnézhették a tűzoltóautót és azok eszközeit. Csi-Hu kisvonattal szabadon utazhatott minden jelenlévő.

Sipka Attilát a Kerekdombért Egyesület Elnökét kérdeztük, hogyan vélekedik a rendezvényről.

„A három év alatt most volt a legtöbb látogató, most volt a legtöbb árus is. Egy nap elteltével is nagyon jó a visszhangja a búcsúnak! Ellátogattak Tiszaalpárról, Szentkirályról, Tiszakécskéről, Lakitelekről, Vecsésről és még Szolnokról is céltudatosan erre az eseményre. Elégedettek voltak az árusok és nagy sikert aratott a grafikus is! A bolhapiacos termékeket is szép számmal vásárolták, az összegyűlt bevételt a játszótér fejlesztésére ajánljuk fel. Örömmel jelentem be, hogy eddig több mint százezer forint gyűlt össze! Mindenki gratulált a jó programokhoz és a szervezéshez és nem utolsó sorban az Egyesület is nagyon elégedett!”