1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Átadták a képviselői megbízóleveleket Nyárlőrincen

A június 9-i önkormányzati választás után a polgármestereknek és a képviselő-testület tagjainak át kell adni a megbízóleveleket. Nyárlőrincen június 19-én délután, a községháza dísztermében ez megtörtént.

 

A településen speciális helyzet alakult ki, mert a regnáló polgármester Pénzváltó István nem indult a választáson, így helyette új polgármestert kellett választani. A megbízólevél átadásánál Szakácsné Marsa Edina köszöntötte a jelenlévőket, majd a Himnusz hangjai hangozta el a díszteremben. Ezt követően Vribinszki Józsefné a választási bizottság elnöke kihirdette a választás eredményét.

A településen a választók száma 1864 fő volt. Ebből szavazáson megjelent 1123 fő, ami 60,25 százalék. A polgármester választás eredményeként Pácsa József kapta a legtöbb szavazott 972-őt. A képviselők választásánál a legtöbb hat szavazatot kapott jelöltek kerültek be a testületbe. Ezek alapján: Túri István 871, Tormási Zoltán 689, Vas Ildikó 637, Hajagos Antal 558, Kállai-Szappanos Renáta 552, Zöldi-Kovács József pedig 411 szavazattal lett önkormányzati képviselő.

A testületbe egy olyan képviselő került be, Zöldi-Kovács személyében, aki még nem volt testületi tag. Kállai-Szappanos Renáta már igen, de ő korábban lemondott mandátumáról.

A testület tagjai Vribincszki Józsefnétől vették át a megbízóleveleiket, aki sok sikert, kitartást és jó munkát kívánt az elkövetkezendő évekre.