1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Évzáró ünnepséggel fejeződött be a 2023/2024-es tanév

A nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában is megtartották a tanévzáró ünnepséget. A művelődési ház nagytermében az 1. osztályosok vicces, színes műsorral köszöntötték az egybegyűlteket.

 

Boros Kornél igazgató beszédében köszönetet mondott a pedagógusoknak, a gyermekeknek, a háttérben segítséget nyújtó technikai dolgozóknak, az iskola alapítványának, a szülői szervezetnek, az önkormányzatnak, valamint a szülőknek az egész évi munkájukért.

Mit is köszönhetünk nekik, tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta a teljesség igénye nélkül: 12 db új padot kapott az emeleti terem, Egészségnapot szerveztek a gyermekeknek, sötétítő függönyöket kapott az iskola, egy új facsemete is érkezett egy új kiülővel. Tanulóink fantasztikus gyereknapon vehettek rész. A szülők segítettek bennünket a Millió lépés az iskoládért programban. Ezeken kívül ismét részt vettünk a Gyalogló Világ HóNap eseményen, újra megrendezésre került a karácsonyi és a húsvéti kézműves szakkör, voltunk lábtoll-labda Bács-Kiskun vármegyei diákolimpia döntőn és országos döntőn, többször footgolfoztunk a Hungarikum Ligetben és bevehettük a Kárpátia-rendezvényházat a Buzánszky labdarúgó kupán. Úgy gondoljuk, ez a tanév is hihetetlen sok programot tartalmazott számunka.

Boros Kornél a következő szavakkal fordult a diákokhoz: Mindenki bizonyítványát aláírtam és mindenkinek láttam a teljesítményét. Elkezdeni tanulni sose késő, de folyamatosan tanulni és mindenből jelesnek lenni a legnehezebb, ezért most titeket szeretnénk megajándékozni.

Kitűnő bizonyítványt szerzett 1. osztályban: Ágost Bertalan, Lakos Letti, László Mia, Szabó Gréta. 2. osztályban: Varró Viktória Luca, Matúz Álmos, Mátyás Gergő. 3. osztályban: Ágost Zoltán, Szabó Szonja, Bozsik Bella, Hegyesi Dominik, Vereczki Krisztián, Zöldi-Kovács Gréta. 4. osztályban: Bozsik Bella, Dakó Milán, Matúz Szilárd, Kovács Réka. 5. osztályban: Marsa László Lázár. 6. osztályban: Köteles Dudás Ádám. 7. osztályban: Palatinus Bence. 8. osztályban: Bimbó Bálint, Szabó Máté, Zöldi-Kovács Máté.

Boros Kornél még egy örömteli eseményről is beszámolt. A Zöldi-Kovács család jóvoltából Önzetlenségi díjat alapít az iskola. Zöldi-Kovács Máté a tantestület által meghatározott 7-es diákok közül Palatinus Bencét választotta. Neki adta át azt az órát, amelyet Boros Kornél ajándékozott Máténak az elmúlt évben. Ez az óra minden évben vándorolni fog. A Zöldi-Kovács családtól még egy különleges ajándékot kapott az iskola. Három olyan régi bizonyítványt, amelyek között van olyan, ami több, mint százéves. A bizonyítványokat az intézmény egykori igazgatója Buzás János írta alá.

Az ünnepség végén Olajos István a lakiteleki Eötvös iskola igazgatója is elköszönt a diákoktól, majd Boros Kornél, minden diák legnagyobb örömére, a 2023/2024-es tanévet lezárta.