1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Zenés kultúreste a Tőserdőben

Szélcsengő - Kultúraesték a Tősben címmel tartottak rendezvényt Lakiteleken az Ökoturisztikai Központban, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Közösségi Színtér szervezésében. Egészen kora délutántól késő estig számos program várt minden érdeklődött egy élménydús rendezvényre.

 

Napközben kis gyermekek élvezhették Tamás Éva Játékvára nevezettű gyermekkoncertet. Ezt követően Szabados Zoltán Béla (Lúdas Matyi) mesemondó és bábszínház előadását figyelhették, amely nagy sikert aratott a kicsik és nagyok körében egyaránt. Szelesné Kása Ilona - Színeskert és Lendvai Edit - Ditke Vajak kézműves foglalkozásokat vezettek, amelyen az alkotás volt a középpontban, illat-álom és oltalmazó7fű zsákocskát lehetett készíteni.

A rendezvényen a lokálpatrióta gondolkodás nagy hangsúlyt kapott, hiszen helyi termelők és kézművesek vásárán felül, helyi alkotók kiállítását is megtekinthették az érdeklődők, amelyet Fehér István alpolgármester nyitott meg. A Szikramag - Lakitelek magazin egy gondolatszikra eseményt is megvalósított, amelyen arra a kérdésre keresték a választ, hogy Miért jó, ha helyit veszünk? Értékes gondolatok, javaslatok és koncepciók fogalmazódtak meg az interaktív beszélgetés során. A program zárásaként a HangOver Gang nevű formáció adott koncertet.