1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Nagy arányú győzelmet aratott a Tiszakécskei LC második felkészülési mérkőzésén

Ezen a héten Bükfürdön edzőtáborozik a Tiszakécskei LC NB III-as labdarúgó csapata. Tizenkilenc mezőnyjátékos és három kapus alkotja azt a keretet, akikkel együtt dolgozik jelenleg a szakmai stáb.

Eddig öt olyan játékos van a Tisza-parti kisváros keretében, akik már aláírták a szerződésüket, hogy az elkövetkezendő időben Tiszakécskén fognak játszani. Horváth Emil 24 éves támadó középpályás Budaörsről, Pintér Dániel 22 éves belső középpályás Nagykanizsáról, Géringer Tamás 25 éves védekező középpályás Egerből, Zámbó Márton tizenhét éves III. Kerületi TVE-től, Lehoczky Bálint Ádám 18 éves középpályás és belső védő a Főnix Goldtól érkezett a Tisza-parti kisvárosba. Ez utóbbi játékos Lehoczky Rolandnak a testvére, aki a tavaszi szezonban Tiszakécskén futballozott. Ebből is látszik, hogy fiatalokra épít a klub.

- Azt gondolom, hogy jól haladunk a felkészüléssel. Az eddigi időszakban a fizikális felkészülés mellett taktikai elemek is megjelentek, amiket gyakoroltunk. Ugyan ezt a munkát folytatjuk az egyhetes edzőtábor keretein belül, hogy még jobban össze tudjuk tenni a játékunkat. Ezen a héten azon van a hangsúly, hogy hogyan építsük fel a támadójátékunkat, mert szeretnénk minél több alkalommal ott lenni az ellenfeleink kapuja előtt, és ezt minél hatékonyabban tudjuk kihasználni. Az elmúlt bajnokságban meg voltak a helyzeteink, de azokat csak kis százalékban tudtuk értékesíteni, mondta Balogh Pál vezetőedző.

A csapat tizenkilenc mezőnyjátékossal és három kapussal érkezett Bükkfürdőre. A Lovas testvérek, Andor és Zsombor, valamint a fiatalabbik Klemenc testvér Patrik nem utazott el az edzőtáborba.

- Az új játékosoknak kicsit lassabban megy a beilleszkedés, de ezen nem kell csodálkozni, mert van olyan, aki még nem is vett részt ilyen intenzitású edzéseken. Erre tulajdonképpen számítottunk, de szép fokozatosan utol érik majd a többieket. A mi feladatunk többek között az is, hogy összecsiszoljuk őket, és egy szintre hozzuk a többiekkel. Az edzőtáborban ideálisak a körülmények, minden igényt kielégítő, jó felkészülési lehetőség ez számunkra. Egyébként itt napi két edzéssel készülünk, de előfordul az is, hogy hárommal, azokkal a játékosokkal, akiknek lemaradásuk van.

A Tiszakécskei LC a második felkészülési mérkőzését az ETO FC Győr II-es csapatával játszotta az edzőtáborban. A kétszer hatvan perces találkozón Balogh Pál vezetőedző lehetőséget és játékot biztosított a cserék számára is.

- Ez a mérkőzés egy kétszer hatvan perces találkozó volt, ami több szempontból is jó volt számunkra, mert sikerült mindenkinek a megfelelő terhelést megadni. Örömteli volt olyan szempontból is, mert sok mindent visszaláttunk a csapattól, amit edzésen gyakoroltunk. Annak is örültem, hogy voltak olyan hibák, amik most kiütköztek, így idejében ki lehet javítani őket, nyilatkozta a találkozó után Balogh Pál.

Tiszakécskei LC-ETO FC Győr II 5-3 (2-1)

Tiszakécske: Baráth - Juhász, Lehoczky, Valencsik, Antal G., Géringer, Pintér, Boldizsár, M., Vajda, Marsa, Zámbó. Cserék: Szmola, Prokop, Takács, Tóth B. Burtika, Szabó L., Horváth E., Balázs B., Grünvald, Szekér, Klemenc.

Gólszerző: Vajda 3, Szekér, Marsa.

Csütörtökön újabb mérkőzés vár a csapatra, még pedig a másodosztályú Soroksár ellen. Szombaton a hazautazásnál pedig a Tatabánya szintén másodosztályú gárdájával találkoznak majd. Július 15-től pedig újra hazai környezetben folytatják majd a felkészülést.

Balogh Pál elmondta még, hogy várható az, hogy újabb játékosokat is leigazol majd a klub, főleg a támadó szekcióba.