1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Dalterápiás Fröccsterasz a Tőserdőben

Folytatódott a Szélcsengő eseménysorozat, amelynek célja, hogy kultúrával töltsék meg a Tőserdőt. Ezúttal Belicza András vezényletével közös éneklésre került sor az Ökoturisztikai Központnál.

 
 

Az est főszereplőjétől, Belicza Andrástól megkérdeztük, hogy mit jelent számára a zene?

 
 

-Alapvetően mindent, ami a teljes élethez kell. Ha van családod, barátaid, munkád, amivel elfoglalod magad a hétköznapokban, a hétvégéken és jól érzed magad, akkor a zene és az éneklés teheti ezt teljessé igazán. Igazi közösségépítő hatása van és ez szombaton este az Ökoturisztikai Központ teraszán is kiderült, hiszen ismerősök és idegenek találtak egymásra a dalok éneklése közben. Igazi kapocs, hiszen egy-egy dalt ismerhetnek Szombathelytől Debrecenig, Sátoraljaújhelytől Mohácsig.

 
 

A zenélés pedig egyszerűen belőlem jön. Számos színvonalas zenekarban számítanak rám és ez a gyermekkori álmaim beteljesülése nap mint nap! Mások azt mondják, hogy szerencsés vagyok, hiszen azt az életet élhetem, amit 10-12 évesen elképzeltem magamnak. Nyilván rengeteg munka, gyakorlás, bizonyos dolgokról való lemondás van a "siker" mögött, ami azért nem látható mindenki számára, de talán nem is szükséges! Minden nap megemelem a kalapom azon emberek előtt, akik a szakmájukat elhivatottsággal végzik, empátiával, hozzáértéssel, odafigyeléssel, színvonalasan!

 
 

Én magam is ezek közé az emberek közé szerettem volna mindig kerülni az életem folyamán! Az elvégzett munkának köszönhetően úgy gondolom, hogy sikerült és a közönség oda sorol!

 

Dósa-Győrfi Zsuzsanna főszervező egy hangulatos nyári esti eseménynek értékelte a Kultúrestét, hiszen jó páran összegyűltek. Hozzáfűzte, hogy előreláthatólag augusztus 9-én folytatódik a Szélcsengő programsorozat, ahol szintén egy koncertélményt és egy közösségi csillagnézést élhetnek át az érdeklődök, ezenfelül ismét egy gondolatszikrára invitálnak mindenkit!