1. 2024.09.15. vasárnap, Enikő
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Második félidei jó játékával nyert Szegeden a Tiszakécske

Hétközi fordulót rendeztek az NB III-as labdarúgó bajnokság Déli csoportjában. Az ötödik fordulóban két Tisza-parti város csapata csapott össze egymással. A Szegedi VSE-G-FALC Kft. gárdája a Tiszakécskei LC-t fogadta.

A hazaiak eddig kitűnően szerepeltek a bajnokságban, mert az eddig lejátszott négy mérkőzésükből hármat megnyerte, egyszer pedig döntetlent játszottak. A találkozó előtt, tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen álltak a tabellán. A vendégek ezzel szemben, kilenc pont megszervezésével, az ötödik helyre rangsorolták magukat. A dolog érdekessége, hogy a Szeged és a Tiszakécske is egyaránt tíz gólt rúgott és négyet kapott. Ezek a számok pedig azt mutatták, hogy érdekes mérkőzésre számíthattak a szurkolók.

Ahogyan az lenni szokott, a találkozó nem úgy történt, mint ahogyan az a papírforma szerint alakult volna. Ugyanis a Szeged kontra támadásokra rendezkedett be és egy ilyen akció után meg is szerezték a vezetést. Ezzel el is lőtték a puskaporukat. Akadt ugyan még két kontrája a hazai csapatnak, de azok már nem jelentettek veszélyt Prokop kapujára. Már az első játékrészben mezőnyfölényben játszott a Tiszakécske, de akkor még a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A második félidőben aztán változott a játék képe. Még egy óra sem telt a találkozóból, amikor egy lecsorgó labdát Zámbó visszafejelt, Balázs Benjaminnak, aki közelről a kapu talált. Azt követően a szegediek két durva hibát is elkövettek a tiszakécskeik játékosokkal szemben a tizenhatoson belül, amiért mind a két esetben büntetőt ítélt a játékvezető. Az itéletvégrehajtó mind a két esetben Sipos Zoltán volt, és mind a kétszer megzörgette a szegedi kaput.

Az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, mert a tiszakécskeiek akár nagyobb arányban is nyerhettek volna. A második félidő közepére teljesen elfáradt a hazai gárda, teljesen föléjük kerekedett a vendégcsapat. Minőségben is sokkal többet nyújtottak a Tisza-pari kisváros labdarúgói. A szegediek igaz, hogy három győzelmet arattak eddig a találkozóig, de igazán nagy csapattal csak most, a Tiszakécskével találkoztak. Ez pedig megmutatkozott az eredményben. A két büntető egyébként jogos volt, azt a szegediek sem vitatták.

Balogh Pál vezetőedző szűkszavúan nyilatkozott a találkozóról: Gyenge első félidő után produkáltunk egy teljes más mérkőzést a második félidőben, ami egyelőre érthetetlen számomra. Meglátjuk, hogy mi ennek az oka. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy győztünk.

Szegedi VSE-G-FALC Kft-Tiszakécskei LC 1–3 (1-0)

Szeged, Vasutas SE Sporttelep, vezette: Muhari Gergő (Gordos Árpád Mihály, Vad Anita).

Szeged: Balogh - Kormányos (Vass 78.), Ottlik, Beretka (Kelemen 60.), Mezei, Benyó, Farkas, Kéri, Papp (Dobronoky 33.), Kalapács (Ábrahám-Furus 78.). Lévai (Albert 78.). Asszisztensedző: Mészáros Zoltán.

Tiszakécske: Prokop Balázs B. (Takács T. 82.), Takács Zs., Valencsik, Krupánszki, Grünvald, Pintér, Szekér, Sipos (Géringer 78.), Zámbó (Birdika 82.), Vajda (Antal G. 55.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Kalapács 14., illetve Balázs 59., Sipos 67., 77.