back to top
2024. október 22., kedd

heti érdekes

Friss cikkek  

LAKITELEKI SZÜRETI NAP – 2024

Az Őszköszöntő szüreti napon hagyományőrzés, versenyek és közösségi élmények várták a látogatókat. A felvonulási menet igencsak hosszúra sikerült, amely hintókból, fogatokból és traktorokból állt.

Számos program várta az érdeklődőket. A nap elején utcai futóversenyen méretették meg magukat a mozogni vágyók, korcsoportonként fiúk-lányok kategóriában versenyeztek. A nap folyamán főzőversenyen is bemutatták a csapatok a tudásukat, ahol a győztes a Sündörgők és Tücsök családja csapata lett. A legjobb pálinka címét pedig Kiss József nyerte.

A gyerekek sem unatkoztak, hiszen Aracs Eszter bábelőadása, valamint különböző gyermek fajátékok és ugrálóvár várták őket. A legkisebbek az arcfestést és csillámtetoválást is kipróbálhatták. A Lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub házias lángosa és finom italok várták a Bacchus borozóban és annak kertjében a résztvevőket.

Szuetta Béla kisbíró felkérésére az ünnepi köszöntőt Madari Róbert polgármester és László Géza Szentkirály-Lakitelek Hegyközség alelnöke mondta. A köszöntőben méltatták a lakiteleki szőlőtermelőket és borászokat. A szüreti nap műsorában a Kösöntyű Néptánccsoport, a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport, valamint az Apró táncosok léptek fel a szüreti felvonulás megállóiban. A felvonuláson közel húsz fogat, számos traktoros és nem kevesen a saját lovukat megülve vettek részt.

A napnak még közel sincs vége, hiszen a jótékonysági szüreti bál még csak este kezdődik a Hungarikum Liget Lakodalmas Házában. A bált a Kösöntyű Néptánccsoport nyitja meg, a zenét a Kecskeméti Hangulat Együttes biztosítja. Az óvoda Szülői Szervezete a bál és az őszköszöntő szüreti nap bevételét óvodai játszótéri eszközök telepítésére fordítja.

A lakiteleki Szüreti nap ismét bebizonyította, hogy a hagyományőrzés és a közösségi összefogás milyen erős alapot ad a helyi közösség számára. A résztvevők nemcsak a szüreti szokásokat élték át, de emlékezetes élményekkel gazdagodtak.

Kapcsolódó cikkek